HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Pimientos del Piquillo

Spaanse Tapas Ingredienten

Voor uw gemak hebben wij een verzameling aangelegd van Tapas ingredienten met uitleg van Spaanse woorden en uitdrukkingen. Op deze pagina vindt u informatie over de in Spaanse tapasbars veel toegtepaste Pimiento del Piquillo oftewel Piquillo peper.

Pimiento, Pimenton of Guindilla?

In Spanje wordt de peper familie opgesplitst in twee hoofdgroepen: de "pimientos" en de "guindillas".

Het woord pimiento" wordt over het algemeen gebruikt om de zoetere en mildere pepers aan te duiden - die ongeveer smaken zoals paprika - terwijl het woord "guindillas" over het algemeen gebruikt wordt voor de pittige peper varianten, zoals bijvoorbeeld wat wij Spaanse peper noemen.

Gemalen pimiento in droge poedervorm noemt men "pimenton".

Pimientos del Piquillo

De kleine kegelvormige "Piquillo pepers" hebben een zoete milde smaak die bij paprika in de buurt komt. Ze hebben het ideale formaat om eerst te vullen met vlees of vis en daarna lekker naar binnen te werken...

Foto van Pimientos del Piquillo in blik. Pimientos del Piquillo in blik


Foto van Pimientos del Piquillo in blik. Pimientos del Piquillo uit blik

Zo ziet het geopende blik Piquillo pepers er uit. Ze zijn geroosterd en van de vel ontdaan, en zaad en zaadlijsten zijn verwijderd.

De zwarte vlekjes zijn stukjes vel die na het afbranden van de Piquillo peper zijn blijven plakken. Daar moet u zich niet aan storen, ze geven deze pimientos een lekkere zoete en rokerige smaak. Gewoon er af wrijven voor gebruik.

Pepers in Blik of Verse Pepers?

In de Spaanse supermarkten is een brede sortering van allerlei soorten pepers en pepertjes in blik of pot beschikbaar. Deze zijn klaar voor gebruik en smaken echt geweldig.

Echter, wij realiseren ons dat niet iedereen zo gemakkelijk toegang heeft tot een Spaanse supermarkt, en we moeten daarbij ook toegeven dat verse milde peper of paprika ook goed smaakt. Het is enkel een kwestie van de vel er af branden door roosteren boven een gasvlam of grillen in de oven of barbecue.

Dus tenzij je de kleine kegelvorm van de Piquillo peper nodig hebt om te kunnen vullen, kunnen geroosterde paprika en andere verse milde pepers zeker als alternatief overwogen worden.
Pimiento Tapas Suggesties:

Baskische Pintxo van Piquillo Pepertjes gevuld met Albacore Tonijn Salade op Stokbrood Baskische Pintxos: Piquillo Pepertjes met Tonijn Salade op Stokbrood

Rode Paprika met Ansjovis en Knoflook op Stokbrood Baskische Pintxos: Rode Paprika met Ansjovis en Knoflook op Stokbrood

Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten

Ontdek de Mooiste Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOMEGambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS